Sortiment: poctivé hovězí a telecí maso ze Šumavy v konvenční i biokvalitě, moderní jatka s bezstresovou porážkou, zelňáky a zvěřinové klobásky.
Kvalita: certifikace Bio a část konvenční
Okres: Prachatice
Na šumavských loukách a pastvinách chová společnost ZEFA Volarymasný skot, který je zárukou produkce vysoce kvalitního hovězího masa, a navázala tak na více než stoletou tradici chovu skotu a zpracování jatečních výrobků na Volarsku.
Hovězí maso a masné výrobky z Jatek Volary:
Hovězí maso, které je hlavním produktem, ale i surovinou pro výrobuvolarské uzeniny, pochází z masných plemen chovaných tradičním pastevním způsobem. Louky a pastviny nebyly více než 10 let chemicky ošetřovány ani hnojeny průmyslovými hnojivy. Hovězí maso vyniká chutností, křehkostí a šťavnatostí. Část produkce hovězího masa je již nyní uznaná a certifikovaná jako BIO maso.
Masné výrobky, mezi které patří Volarský salám speciál, Volarské jemné párky a Volarská sekaná jsou vyráběny tradičním způsobem s vysokým podílem ruční práce a splňují náročné požadavky zákazníků na kvalitu a chutnost. Vyznačují se rovněž vysokým podílem hovězího masa a neobsahují komponenty z obilovin. Splňují tak požadavky na bezlepkovou dietu.
Zelňáky
Na stánku Zefa Volary si budete moci zakoupit i Zelňáky z pekárny v Prachaticích. Jsou chutné, vláčné, nakyslé, dochucené drobně nasekanými škvarkami, kmínem, pepřem, jsou mírně pálivé, chuťově výborné a osvěžující. Všechny hlavní suroviny pocházejí ze Šumavy, stejně jako stará receptura a také tak chutnají. Dokonce získaly první místo v krajské potravinářské soutěži Chutná hezky, jihočesky.
ZEFA Volary s.r.o.
Pivovarská 197, 383 01 Prachatice
www.zefavolary.cz