Někteří zákazníci, kteří zakoupili v září na trhu burčák z vinařství Syfany nebyli spokojení s jeho kvalitou.
I když je pan Zborovský přesvědčen o dobré kvalitě svého burčáku, nabídl kompenzaci nespokojeným zákazníkům v podobě lahve červeného vína z jejich produkce.
Protože na trh již do konce roku neplánují přijet, můžete se o ně přihlásit v den trhu (12.11., 26.11. a 10.12. mezi 9 – 13 hodinou) u koordinátrky trhu Jany Handrejchové (tel.: 724 011 883).
Přečtěte si vyjádření a vysvětlení spolumajitele, pana Zborovského, jednomu z zákazníků, kteří burčák reklamovali:
Dobrý den pane Jelínku,
Mrzí mne, že nejste spokojen a také se Vám omlouvám, ovšem rád bych Vám osvětlil stav mladého burčáku, který jste si koupil. Od minulého roku, kdy jsem zjistil na Zbraslavi, že spousta lidí upřednostňujě sladký burčák a není nic jednoduššího, než přivézt velice mladý burčák, tedy hroznovou šťávu, která začíná jemně perlit. Tím docílím toho, že si jej každý může vypít ve stádiu v jakém ho má nejraději.
Vzhledem k tomu, že je tato hroznová šťáva při prodeji jen jemně a neproběhla v ní tedy ještě ta nejbouřlivější část kvašení, tak se v ní nemohly přeměnit obsahové látky a tedy se nemohla zakalit tak jak si většina lidí burčák představuje, ovšem o špatné kvalitě tohoto produktu to nic nevypovídá, právě naopak. Tento burčák není upravovaný tak, jak jej upravují větší vinařské podniky a navíc je z hroznů z vlastních vinic, nikoliv z laciných zahraničních, jako drtivá většina burčáku prodávaného po republice.
Respektujeme to, proč farmářské trhy vznikly a jaké produkty se na nich mají prezentovat.
Až doteď, než jsem si přečetl Váš mail,jsem si myslel, že všichni, kteří si jej koupili byli mnou informováni, v jakém stádiu ten burčák je. Omlouvám se ještě jednou, je mojí chybou, že jsem Vás také neinformoval a tím pádem se nenaplnilo Vaše očekávání z vychutnání burčáku, který jste si představoval.
A jako kompenzaci Vám si Vám dovoluji nabídnout láhev Muškátu moravského zdarma na příštích Zbraslavských jarmarcích. Tedy víno z odrůdy, ze které byl vyroben tento burčák, ovšem samozřejmě z jiného ročníku. Doufám, že budete mít příště chuť přijít.
Budu se těšit na příštích Zbraslavských jarmarcích
S Pozdravem
Jakub Zborovský
Zanechat odpověď